Hund Husdjur

Hunden vår bästa vän

Om man tidigt i livet skaffar sig hund så finns det en stor chans att man resten av livet har hund. Hunden är vår bästa vän och det är en svår tid då man inser att den börjar bli äldre och dagarna börjar bli räknade. Har man varit med om det förut så vet man vad som gäller men det är aldrig enkelt att bli tvungen att fatta det oundvikliga beslutet.

Som tur är så finns det fler hundar att köpa och har man erfarenheten så kanske man redan innan man blir tvungen att ta bort den gamla hunden redan köpt en ny som fått uppfostras av den gamla i familjen. Det är en fördel att låta en gammal och en valp få träffas så den lilla valpen får lära sig av den som varit med ett tag. Det underlättar en del för husse och matten även om det är mycket att göra med en valp.

Försök att ta med hunden på så mycket som möjligt. Till en början så kanske inte valpen ska vara hemma själv utan uppsikt. Efter ett tag så bör man träna upp hunden att kunna vara hemma själv ett par timmar utan att vända upp och ner på hemmet. Då man ofta räknar en hund som familjemedlem så bör de få följa med på så mycket som bara går. På vissa arbetsplatser så brukar det fungera att ta med sig hunden dagtid.