Hund Husdjur Katt

Ert första veterinärbesök

Om man skaffar sig katt. hund eller något annat husdjur så kommer ett besök hos veterinären alltid någon gång. En hund behöver få sina vaccinationer som valp och förhoppningsvis så kanske det inte behöver bli några fler besök än så.

Om det är så att ni och ert husdjur behöver besöka veterinären så kan det vara bra att vara så förberedd som ni bara kan. Läs på om det är så att ni har några funderingar. Kanske ni kan åka till kliniken med husdjuret någon gång innan undersökning och det som ska genomföras. Om hunden eller katten fått sniffa in sig på stället så kanske det inte blir så spännande vid nästa tillfälle.

Det kan vara spännande både för dig som husse och matte som det är för ert husdjur. Ta med något hemifrån så katten eller hunden känner igen dofter. Ta med en bok eller spela något spel i mobilen medans ni väntar på er tur. Försök att inte stressa upp er för det känner djuren av. En lugn matte och husse inverkar på katt eller hund. Försök att få veterinärbesöket att bli en lugn och trevlig resa för både er och ert husdjur.