Hund

Foder till en fullvuxen hund

När din hund blir vuxen är det dags att byta foder. Under valptiden har du förmodligen gett honom eller henne ett foder särskilt anpassat för valpar. Det är ingen hemlighet att valpar som växer behöver en annan sammansättning av näringsämnen och protein än en vuxen hund.

När dagen kommer då det är dags att gå över till ett nytt foder, kan det ibland vara svårt att välja bland alla hundfoder. En bra riktlinje kan dock vara att välja en produkt med så naturliga ingredienser som möjligt. Ta en titt på nätet för att hitta förstklassig hundmat utan onödiga tillsatser. Om du väljer rätt kan du hitta en produkt som innehåller 100 % naturliga råvaror.

Även tillskott vid behov

Att du behöver hitta ett bra foderval till din hund är självklart. När hunden kommer upp i åren kan det också bli aktuellt att komplettera med tillskott. Även här är det naturligtvis viktigt att du satsar på så naturliga och hälsosamma alternativ som möjligt. Ett exempel då tillskott kan vara fördelaktiga är om din hund har problem med höftleder eller armbågar. Då kan rätt kosttillskott mjuka upp lederna och lindra problemen rejält. Det finns också produkter som kan främja immunförsvaret, vilket kan gynna alla hundar.